Nje leter per miqtë e kosovës – Una lettera agli amici del Cossovo

Nje leter per miqtë e kosovës

Te dashur miq te Kosovës

Ne të Partisë  Nacional Veneto jemi të lumtur për fitimin tuaj. Patët kurajon për të luftuar për pavarësinë dhe fituat.  Tani Kosova është një shtet i pavarur dhe i lirë. Ne shpresojmë që nje dite Shteti ynë, “Venetia”, do bëhet i lirë dhe i pavarur si i juaji. Tani qe jeni të lirë dhe të pavarur, ne shpresojmë qe të jetoni në paqe dhe në armoni me popullësitë serbe që janë brënda kufinjve tuaj. Ne te gjithë dimë që janë vetëm ca njërëz që bejnë keqësira, dhe që shumica e njërëzisë do të jetoj vetëm në lumturi, pa i bërë keq njeriut. Ka shtete në botë, dhe të vegjël ( si psh Zvicra) në të cilin jetojnë popullësi te ndryshme, me gjuhë, kulturë dhe fe te ndryshme. Shpresojme që kjo gjë mund te ndodhi dhe ne Kosovë. Dhe shpresojmë që liria tu sjelli lumturi dhe pasuri. Ketu ne Veneto kemi gjithata nënshtetës shqiptarë dhe kosovarë, që janë te gjithë punetorë te shkelqyshëm  dhe njërëz me të vërtetë te mirë. Ka një traditë të gjatë mardhënjesh midis Venetos dhe Shqipërisë, dhe modis Kosovës , ashtu dhe në Meslindje, dhe keto mardhënje, positive dhe ndërtuese, do vazhdojnë me siguri në të ardhme. Sidomos, kur Shteti ynë do bëhet i pavarur, si u bë i juaji, keto mardhënje do rriten akoma me shumë. Mirë, pranoni ju lutem urimet tona të sinqerta për te ardhmen tuaj, e cila është e lidhur dhe me të ardhmen tonë. Përshëndetja që përdorim këtu në Veneto është “ Të shëndetçëm!”. Dhe ky është në radhë të parë nje urim, pastaj një pershëndetje. Te shëndetçem!

Paolo Bernardini

Una lettera agli amici del Cossovo
Cari amici del Cossovo

Noi del Partito Nazionale Veneto siamo felici della vostra vittoria. Avete avuto il coraggio di lottare per l’indipendenza e avete vinto. Ora il Cossovo è uno stato indipendente e libero. Noi speriamo un giorno che il nostro Stato, la Venetia, diventerà libero e indipendente come il vostro. Ora che siete liberi e indipendenti, noi speriamo che voi vivrete in pace e in armonia con le popolazioni serbe che sono all’interno dei vostri confini. Noi tutti sappiamo che sono solo alcuni uomini a compiere il male, e che la maggior parte degli uomini desidera solo vivere felicemente, senza fare del male ad alcuno. Vi sono molti Stati al mondo, anche piccoli (ad esempio, la Svizzera) dove convivono diversi popoli, con lingua, cultura, e religione differente. Speriamo che questo possa accade anche nel Cossovo. E speriamo che la libertà vi porti felicità e ricchezza. Qui in Veneto abbiamo tanti cittadini albanesi e cossovari, che sono ottimi lavoratori e persone davvero perbene. C’è una lunga tradizioni di rapporti del Veneto con l’Albania e anche con il Cossovo – perfino nel Medioevo – e questi rapporti, positivi e costruttivi, continueranno sicuramente nel futuro. Anzi, quando il nostro Stato diventerà indipendente, come avete fatto voi, questi rapporti cresceranno ancora. Bene, vogliate quindi accettare i nostri auguri di cuore per il vostro futuro, che è legato anche fortemente con il nostro futuro. Il saluto che usiamo qui in Veneto è “Sani!”. E’ esso stesso un augurio, prima che un saluto. Sani!

Paolo Bernardini

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.
Related Posts

Comments are closed.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!